Sursa: Călător prin România
Cladirea a fost construită in anul 1901, în stilul Belle Epoque (specific timpului). Aici a stat Profesorul Dr. Dimitrie Gerota, chirurg, radiolog, filantrop si fondatorul Spitalului Gerota.
Nu este clar daca Dr. Gerota a deținut terenul și a construit ulterior casa sau a cumpărat-o gata făcută. Cert este că imobilul ajunge în proprietatea doctorului la 5 ani după întoarcerea de la Paris și la 3 ani de când începe să predea anatomia la Școala Națională de Arte Frumoase din București. Aici avea să-l cunoască pe Constantin Brâncuși. Lucrarea ,,Jupuitul’’ a lui Brâncuși, a fost rodul învățăturilor lui Gerota, care va păstra un exemplar până la sfârșitul vieții. Profesorul Gerota îl va ajuta pe Brâncuși să plece la Paris și-i va asigura chiar un venit lunar.
Datorită plăcuței de pe imobil, aflăm că în această clădire a locuit și Dumitru D. Gerota, profesor universitar, jurist și om politic. Nu este clar dacă au locuit împreună până la moartea renumitului doctor sau a moștenit casa de la el. Cert este că imobilul rămâne în proprietatea profesorului universitar până la moartea acestuia în 1967.