Casa Filip – Sarichioi

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Casa Filip din Sarichioi

Dacă sunteţi în căutarea unui loc pentru un sejur în Tulcea, Casa Filip din Sarichioi este alegerea perfectă. Alex, absolvent al Facultăţii de Geografie şi soţia sa, Alina, absolventă tot în cadrul Facultăţii de Geografie, au hotărât să achiziţioneze o casă de patrimoniu a cărei poveste o puteţi afla aici.

Aceştia au transformat casa bătrânească într-o adevărată pensiune care prezintă elemente de mobilier tradiţionale specifice locului. Asa cum putem afla chiar de la ei, această casă a fost construită pentru a găzdui rudele şi prietenii lor apropiaţi care veneau des în vizită. Un alt motiv pentru care au ales să renoveze această casă în stil tradiţional a fost dorinţa lor pentru conservarea stilului arhitectural lipovenesc, unic şi deosebit. Mai mult decât atât, în curte, au construit un foişor cu scopul de a organiza evenimente care să promoveze patrimoniul cultural al ruşilor lipoveni, în speranţa că tradiţiile acestei comunităţi o să rămână vie şi o să fie transmisă din generaţie în generaţie.

Misiunea lor este: garantarea unor experienţe unice şi autentice pentru oaspeţii care le trec pragul, dar sub îndemnul practicării unui turism responsabil şi lent.

Ambiţia lor este: deschiderea porţilor pe toată perioada anului deoarece sunt de părere că Dobrogea este o zonă care merită să fie vizitată atât vara, cât şi toamna sau chiar iarna.

Am ales adăugarea acestei locaţii pentru vacanţă datorită curăţeniei şi a setup-ului tradiţional. Pasiunea celor doi pentru turismul lipovenean ne-a molipsit şi pe noi. Preţul este mai mult decât accesibil pentru turişti deoarece oferă o călătorie în timp, prin tradiţiile locului şi un excelent loc de dormit. Puteţi observa preţurile aici. Casa merită să îi fie trecut pragul şi chiar înnoptat câteva nopţi, după cum ne spun chiar pozele de la faţa locului.

O vacanţă excelentă vă dorim!

 

Un comentariu la „Casa Filip – Sarichioi”

Lasă un comentariu