• General
  • Itinerariu
  • Excursia include
  • Pareri
  • Intrebari

Sursa: Ionel Muscalu – Directorul Muzeului Județean “Teohari Antonescu” Giurgiu

Casa a fost construită în ultimii ani din secolul XIX, familia Vianu mutându-se în Giurgiu începând cu anul 1893 şi locuind aici până la izbucnirea Primului Război Mondial. Războiul se face simţit la Giurgiu începând cu 15 august 1916, iar in acelaşi an, dar în luna noiembrie, toată zona centrală a oraşului a fost incendiată, inclusiv această casă. Ruina acesteia a fost vândută unui negustor care a reconstruit-o anterior.

Această casă este specială deoarece aici s-a născut celebrul om de cultură şi mare eseist Tudor Vianu şi a locuit până la finalizarea liceului. Clădirea, chiar dacă a fost reconstruită, a păstrat elementele din planurile vechii case, culoarea pereţilor şi stilul arhitecturii. Aceasta ne dezvăluie frânturi de istorie şi o întoarcere în timp, în vremea oamenilor de cultură care locuiau în Giurgiu, în perioada antebelică şi interbelică. Începând cu anul 1987 muzeul Giurgiu, secţia de arheologie, a primit o parte din acest imobil.

Despre Tudor Vianu trebuie să ştim că s-a născut pe 8 ianuarie 1898 în Giurgiu şi a murit pe 21 mai 1964 la Bucureşti. Acesta a fost un critic, estetician, poet, istoric literar şi traducător român

Share sau like daca ti-a placut articolul:

Nu sunt detalii.

Nu sunt detalii.

Share sau like daca ti-a placut articolul:

There are no reviews yet.

Fii primul care lasă un review la “Casa Dr. A. Vianu – Municipiul Giurgiu”

Nu sunt detalii