• General
  • Itinerariu
  • Excursia include
  • Pareri
  • Intrebari

Sursa: Centrul National de Informare si Promovare Turistica Breaza

Casa Duiculescu sa află pe strada Republicii nr. 133 si datează din prima jumătate a secolului XX. Este una din cele mai frumoase case din Breaza construită după planurile arhitectului Ion Boceanu, de familia Duiculescu. Este o casă montană cu foișor reprezentativă pentru perioada interbelică. Construcția a fost ridicată între anii 1944- 1947.

Familia Duiculescu era una din cele mai înstărite familii din acea vreme. Ei erau oameni muncitori, dețineau o fabrică de tăbăcărie la Ploiești și un bun gust desăvârșit în construirea caselor. În anul 1972 casa a fost rechiziționată de regimul comunist, familia Duiculescu trebuind să plătească chirie până a reșit să contruiască altă casă în care să se mute. În anul 1995 moștenitorii proprietarilor au reușit să recupereze casa, pe care au vândut-o.

Actualul proprietar a restaurat Casa Duiculescu cu ajutorul arhitectului Silviu Calotă, respectând toate elementele esențiale de arhitectură de valoare ale casei inițiale. Gradina casei este deasemeni impresionantă.

Share sau like daca ti-a placut articolul:

Strada Republicii, nr. 133.

Nu sunt detalii.

Share sau like daca ti-a placut articolul:

There are no reviews yet.

Fii primul care lasă un review la “Casa ,,Duiculescu” – Breaza”

Nu sunt detalii