Casă cu prăvălie – Municipiul Tulcea

COD LMI: TL-II-s-B-05990
Content
Gallery
Reviews

Sursa: Primăria Municipiului Tulcea

Imobilul ,,Casa cu pravalie’’ reprezinta una dintre cladirile de patrimoniu ale Municipiului Tulcea, care pastreaza inca vie arhitectura locala si caracteristicile cladirilor din secolul XIX.

Cladirea a fost construita undeva la finalul secolul XIX – inceput de secol XX si este amplasata in fosta zona de nucleu comercial traditional al orasului. Istoria imobilului și valoarea sa de martor al evoluției zonei poate fi asociată cu personalitatea lui Rudolf Skultety – proprietar al imobilului între anii 1939- 1950 (unul dintre fii lui Johan Skultety (familie de industriași notabili în profilul economic al orașului, cu nivel de educație și cultură remarcabile, înrudiți prin alianță cu familia Avramide, la rândul său parte a elitei economice și culturale a orașului din prima jumătate asec. XX) .

Se pare că în epocă Rudolf Scultety a deschis și refuncționalizat etajul ambelor componente ca hotel, astfel încăt după naționalizare a fost preluat în administrare de OJT Tulcea , ulterior intrând în administrarea altor instituții.

Lasă un comentariu