Bustul lui Ion Oblemenco – Corabia

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Primăria Orașului Corabia (text), Călător prin România (foto)

Bustul lui Ion Oblemenco a fost dezvelit cu prilejul împlinirii a 77 de ani de la nașterea fotbalistului, Corabia fiind orașul său natal. Bustul reprezintă opera sculptorului Emilian Nuțu, și el originar din Corabia. Opera a fost așezată în parcul Carol I, în vecinătatea sălii de sport Lulu Stănescu și a complexului sportiv San Siro.

Ion Oblemenco, născut în orașul Corabia în data de 13 Mai 1945, a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști români, supranumit Tunarul din Bănie. A jucat 285 de jocuri în divizia A, înscriind 170 de goluri și câștigând în total 4 titluri de golgheter al României. Pentru Universitatea Craiova a jucat în perioada 1966 – 1977. În 1982 duce Știința, ca antrenor, în premieră pentru echipele de club din România, în sferturile Cupei Campionilor Europeni. A decedat în data de 1 Septembrie 1996 la vârsta de 51 de ani.

O legendă urbană afirmă că ori de câte ori Ion Oblemenco ajungea în Corabia natală, în oraș se trăgeau clopotele în cinstea sa, fiind extrem de apreciat de toți cei din oraș.

Un comentariu la „Bustul lui Ion Oblemenco – Corabia”

Lasă un comentariu