Bustul Lui Aristide N. Poulopoulos – Municipiul Giurgiu

Content
Gallery
Reviews

Sursa: www.amfostacolo.ro

Aristide Poulopoulos este un erou mort pentru patrie in anul 1917, ucis in apropierea Municipiului Giurgiu, in celebra lupta de respingere a armatei invadatoare, in ,,Batalia pentru Bucuresti”. Trupul sau nu a mai fost recuperat niciodata de pe campul de lupta.

Fiind puternic indurerati de pierderea unicului fiu, familia Poulopoulos si-a folosit economiile pentru a ridica bustul fiului lor. Lucrarea este amplasata intr-un cadru dezolant, in fata casei parintesti care a ajuns dispensar dupa nationalizare. Sunt foarte multe discutii care au in centrul lor casa parinteasca a eroului nostru. Din pacate, dupa perioada in care a fost dispensar, casa a ajuns in proprietatea unei persoane fizice. Aceasta nu a constientizat importanta pe care aceasta cladire o are pentru istoria orasului si a daramat-o.

Singura amintire a sa a ramas bustul situat in fata casei parintesti din intersectia Str. Gen. Berthelot cu Str. Parcului.Bustul a fost realizat in cadrul Fabricii si Turnatoriei V.V. Rascanu din Bucuresti, in anul 1923, asa cum ne arata gravura de la baza statuii. Important de subliniat este faptul ca aceleasi turnatorii au construit si statui celebre precum: Bustul Dr. Alexandru Obregia (1935), Bustul Generalului Carol Davila (1912) si Bustul I.G. Duca (1935).

 

 

Lasă un comentariu