Biserica ,,Sfântul Ierarh Nicolae” – Municipiul Vulcan

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Primăria Municipiului Vulcan

Biserica cu hramul ,,Sfântul Ierarh Nicolae’’ este un lăcaș de cult ortodox, care aparține Municipiului Vulcan. Istoria Parohiei Vulcan I începe în anul 1907, în prima zi după Rusalii, avându-l ca preot paroh pe Preotul Dr. Sebastian Stâncă care, datorită numărului mare de credincioși, ia hotărârea să construiască o biserică nouă, mai mare.

În anul 1914 începe edificarea lăcașului de cult, însă activitățile de realizare sunt întrerupte ca urmare a Primului Război Mondial. Pentru o perioadă mare de timp, nu mai există informații despre situația construcției, însă la 12 decembrie 1921, preotul de la acea vreme – Preotul Sebastian Rusan – îi aduce la cunoștință I.P.S. Nicolae Balan, Mitropolitul Transilvaniei, finalizarea lucrărilor la Sfânta Biserică și îl invită pe acesta din urmă la sfințirea ei.

I.P.S. Nicolae Balan răspunde pozitiv chemării, iar în anul 1922 se face o sfeștanie și Prima Liturghie în biserică. Datorită donațiilor primite de la credincioși de-a lungul timpului lăcașul de cult a fost înzestrat cu toate cele necesare.

Pe 26 septembrie 2007, cu binecuvântarea P.S. Episcop al Aradului și Hunedoarei – P.S. Timotei – încep lucrările pentru spălarea picturii din interiorul bisericii și aducerea acestora la frumusețea de altădată.

Lasă un comentariu