Sursa: Primăria Orașului Corabia (text) și Călător prin România (foto)
Istoria bisericii începe pe 2 august 1898, atunci când s-a pus prima piatră la temelia ei. Construirea acesteia a durat până pe 8 noiembrie 1903, atunci când a fost sființită.
Pisania acesteia ne transmite anumite informații foarte prețioase pentru istoria acestui lăcaș de cult:
,,[…] această sfântă și dumnezeiască biserică,cu patronajul Sf. M. M .Dimitrie, s-a zidit din nou în suburbia Dașova, orașul Corabia, județul Romanați, în al 33-lea an de domnie al M. S. Regelui Carol Iși al 4-lea an al Arhipăstoriei P.S. Părintelui Episcop D. D. Atanasie, fiind prefect al județului Mihai I. Demetrian, care a dat prețios concurs, și Protoereul N.N.Delcescu.’’
Din punct de vedere arhitectural, aceasta are formă de cruce, cu trei turle – două în față și una în mijloc, mai mare. Pictura interioară a fost executată de pictorul C. Ioanid din București, de la care s-au păstrat cele două icoane de la ușile diaconești – Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril – de o valoare deosebită prin expresivitate și frumusețe.
În această sfântă biserică au slujit preoții: Pr. Dumitru Ionescu (1903-1907), Pr. Alexandru N. Popescu (1908-1937), Pr. Marian Dumitrescu (1953-1971), Pr. Traian Băjeu (1971-1996). În prezent parohia este păstorită de Pr. Ion Băjeu.