Biserica parohiei Straja II ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Straja

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Istoricul bisericii

Piatra de temelie a bisericii a fost pusă de către Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, iar construcția a fost realizată între anii 2010-2016, în stil clasic moldovenesc, ștefanian, de către credincioși ai localității Straja și nu numai. Biserica a fost sfintita pe data de 21 februarie 2016 si poarta hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Slujba de sfințire, încununează toate lucrările de construcție și de împodobire ale acestui sfânt locaș.

Biserica este construită pe o fundație solidă din fier-beton și este înălțată în întregime din lemn, având un demisol generos. Acoperișul bisericii a fost realizat din tablă de cupru, crucile de pe turle au fost aduse de la Kiev, iar catapeteasma și mobilierul interior au fost executate la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

Ctitorii lucrărilor au fost credincioșii evlavioși din comuna Straja și din împrejurimi. Noua parohie din jurul bisericii a fost înființată în anul 2016 prin decizia Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, iar preotul paroh al acestei comunități este pr. drd. Constantin Oprea.

Lasă un comentariu