Sursa: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Socol
Primele documente in care este atestat lacasul de cult provin din secolul al XVIII-lea, deoarece in anul 1787 este notat ca biserica satului era din lemn, acoperita de sindrila si intr-o stare precara. In anul 1789 este mentionat ca in localitate nu mai exista nicio biserica, lucru ce ne arata ca biserica de lemn, cel mai probabil, a fost distrusa sau inutilizabila.
Datele din anul 1810 ne arata existenta unei noi biserici de zid. Biserica a fost construita in scurt timp si a fost sfintita in 1811. Ea s-a mentinut pana in prezent și are hramul Praznicul Stramutarii Moastelor Sfantul Nicolae. In anul 1911, cu prilejul aniversarii unui veac de existenta, a fost realizata o renovare generala, pana in anul 1937, atunci cand au fost intreprinse din nou lucrari importante.
Cladirea prezinta elemente arhitecturale interesante. La exterior, aceasta are aspect de nava, iar la interior are forma de cruce; obsida altarului in arc de cerc si un turn suplu (clopotnita cu trei clopote). Iconostasul a fost confectionat intre anii 1842-1843, a fost pictat de catre Arsenije Petrovic. Conform unor însemnări locale, în 1911 a fost realizat un iconostas nou , iar anumite icoane au fost renovate , pictori fiind Djoka Putnik și Nikola Stankovic.
În anul 2010 au fost sărbătoriți 200 de ani de la ridicarea bisericii, prilej cu care iconostasul a fost restaurat în întregime. Între anii 2018-2019 s-a realizat o nouă renovare, care a cuprins curățarea și restaurarea tuturor icoanelor și frescelor din biserică. Cu aceasta ocazie s-au descoperit picturile originale care fuseseră acoperite. Astfel, pe cele trei arcade au fost descoperite picturi care înfățișau scene din drumu Mântuitorului spre răstignire, Sfinții Apostol , precum și Prorocii din Vechiul Testament. Restaurator a fost Sîrbu Mădălina.