Biserica Ortodoxă – Orașul Borsec

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Primăria Orașului Borsec

Noua Biserică Ortodoxă a fost construită în anul 2015, pentru a deservi nevoilor credincioșilor de credință creștin-ortodoxă din Borsec. Anterior serviciul religios a fost realizat în vechea Biserică Ortodoxă, care se află puțin mai jos de cea de acum.

Interesantă este istoria locului pe care este construită noua biserică. În zona verde din fața bisericii, înainte de anul 2000, exista o măreață vilă de 13 camere, care a aparținut familiei Nitescu. Aceasta a fost ridicată în anul 1924 de către Elisabeta Nitescu.

Clădirea posibil să fi fost utilizată, înainte de anii 1950 cu scop turistic – hotel. Cert este că nu există date care să facă trimitere la acest lucru, ci poate fi pur și simplu o speculație. Cert este că, între 1950 – 1960 în incinta clădirii a funcționat un spital pentru pacienții care aveau probleme cardiace. Trecerea timpului și iernile și-au pus amprenta asupra imobilului care, în anul 1977 a necesitat o intervenție de reabilitare, care a fost realizată de către Nitescu Ernest.

Lasă un comentariu