Biserica nouă ,,Sfântul Gheorghe” – Șesuri

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Primăria Comunei Măgireni

În anul 1992 la iniţiativa enoriaşilor sub păstorirea preotului Victor Matei, peste drum de biserica veche s-au demarat lucrările de proiectare şi construcţie a unei biserici noi, care a fost ridicată și acoperită până în anul 1996.

Biserica are formă de cruce treflată și are turn pe pridvor. Aceasta a fost târnosită la data de 13 mai 2003 și are pictura interioară neobizantină în tehnica fresco.

Între anii 1996 și 1999, sub oblăduirea preoţilor Costică Mitrofan şi Vasile Palade, s-au făcut tencuielile interioare şi exterioare. Din anul 1999, actualul preot paroh Stamate Florin a supravegheat lucrările de executare a tâmplăriei exterioare şi interioare, a mobilierului sculptat în lemn de stejar, precum şi a picturii pereţilor interiori în tehnica fresco. S-au finalizat lucrările de împrejmuire şi amenajare a curţii, iar în anul 2003, în ziua hramului, cu mare bucurie s-a sfinţit acest nou lăcaş de către Preasfinţitul  arhiereu Dr. Ioachim Băcăoanul înconjurat de un sobor numeros de preoţi, slujbă la sfârşitul căreia preotul paroh a primit distincţia onorifică de iconom. Ulterior, alături de biserică s-au construit un paraclis de vară şi o clopotniţă.

Lasă un comentariu