Biserica Nouă ,,Izvorul Tămăduirii” – Prăjești

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Primăria Comunei Măgirești

Istoria lăcașului de cult începe pe 15 mai 2011, atunci când a fost pusă piatra de temelie bisericii cu hramul „Izvorul Tămăduirii”. De atunci, sub coordonarea atentă a Părintelul Constantin Pușcalău și mobilizați fiind de către epitropul bisericii – Mihai Sava – , oamenii satului, indiferent de vârsta acestora, au depus efort alături de echipa de lucru pentru ridicarea lăcașului de cult.

Biserica a fost realizată din cărămidă, în stil moldovenesc ștefanian, cu turlă-clopotniță pe pridvor, în care a fost amplasat clopotul mare. Icoanele bisericii și catapeteasma acesteia au fost pictate în atelierele Mănăstirii Varatec. De asemenea, a fost introdus sistemul de încălzire centralizat și s-a împodobit lăcașul cu obiecte bisericești.

Biserica a fost sfințită la data de 16 octombrie 2016 de către Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. La acest moment haric au participat un sobor numeros de preoți din împrejurimi, reprezentanți ai autorităților locale și județene și mulți credincioși.

Biserica dispune și de un cimitir și casă praznicală, care a fost construită și sființită în anul 2004. Parohia oferă serviciu religios pentru 57 de familii.

Lasă un comentariu