Biserica ,,Nașterea Maicii Domnului” – Ghioșești

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Centrul național de informare și promovare turistică Comarnic

In anul 2000, Patriarhul Teoctist a aprobat demararea constructiei unei biserici care sa deserveasca un cartier din Comarnic, Ghiosesti, pe o parcela cumparata de la Rosca Eugen. Debutul lucrărilor au debutat în luna septembrie atunci cand Preasfintitul Teodosie Snagoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, a sfintit locul viitoarei biserici parohiale.

Lucrările de construcţie au început în toamna anului 2000 şi au fost susţinute financiar, în special, de un grup de bucureşteni dintre care se pot remarca familiile: Gangler Romeo, Mândrilă Marin, Novac Constanţa şi Ion Frâncu, ctitori ai acestei biserici, alături de toţi credincioşii parohiei care au contribuit cu cele necesare sau muncă voluntară. Construcţia bisericii s-a finalizat în toamna anului 2001 la data de 8 septembrie, când Preasfinţitul Sebastian Ilfoveanul, înconjurat de un numeros sobor de preoţi în frunte cu Preacucernicul Protoiereu Costică Dumitru, a târnosit biserica.

Îndată după sfinţire s-au demarat lucrările de pictură în tehnica fresco, de către pictorul Nicolae George Sorin. La data de 12 decembrie 2002, pictura bisericii a fost sfinţită. Parohia s-a format prin desprinderea a 547 de familii de la Parohia Sfântul Nicolae – Vatra sat.

Din anul 2003, prin alocarea de către Consiliul Local a unei parcele de aproape 4000 m2, parohia Ghioşeşti are şi cimitir. Preot Paroh din 2000 până în prezent este părintele Ilie Caloianu.

Lasă un comentariu