Sursa: Prof. dr. Cezar Buterez
Pe dreapta pârâului Nehoiașului, pe o culme lină, la marginea satului se află biserica de lemn cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Lăcașul a avut pisanie, însă, la finalul secolului al XIX-lea era„ștearsă și nu se mai poate descifra”, neexistând nicio altă inscripție care să ajute la datarea bisericii.
Conform spuselor bătrânilor de pe la 1889, biserica ar fi fost ridicată în anul 1740, fiind adusă pe locul actual de undeva mai sus, acolo unde se presupune că a fost în trecut nucleul așezării. Stilul picturii interioare, a cărei valoare artistică a fost remarcată de mai mulți cercetători încă de la finalul secolului al XIX-lea, pare să confirme vechimea sugerată de memoria colectivă. Lucrul care este foarte interesant cand vine vorba de aceasta biserica este faptul ca aceasta prezinta o pictura interioara cronologica. Sirul evenimentelor debuteaza in zona pronaosului unde putem vedea principalele evenimente din ,,Geneza”. De-a lungul peretilor laterali putem observa ,,Buna Vestire”, ,,Nasterea Domnului” precum si scena rastignirii, langa altar.
Tabloul votiv este singurul element care ne oferă indicii cu privire la originea sa. Acesta îi înfățișează pe ctitori, cu toții îmbrăcați în costume specifice timpului, dintre care se disting Lupu și Dumitru, care susțin cu mâinile lor miniatura bisericii, și Ion, care are veșminte preoțești.
In prezent, in cadrul acestei biserici, slujeste Preotul Paroh Daniel Ene.
Este foarte frumoasă!
Ne bucuram ca va place!
Buna seara! As avea și eu nevoie de câteva indicații despre aceasta biserică, o locație pentru a o putea găsi cu ajutorul Google maps, program de vizitare, daca se fac sau nu slujbe în interiorul acesteia și o direcționare către părintele paroh