Biserica cu Hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” – Valea Salciei

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Călător prin România

Biserica de lemn ,,Adormirea Maicii Domnului’’ din comuna Valea Salciei are o istorie de peste 170 de ani. Aceasta a fost construita intre anii 1847 -1851.

Pentru a intelege motivul pentru care constructia bisericii a durat atatia ani, este foarte important sa ne intoarcem in instorie, la prima atestare documentara. In secolul XIX-lea, comuna facea parte din plaiul Ramnic al judetului Ramnicu Sarat si era formata din doua sate: Modreni si Valea Salciei, insumand o populatie de 728 de locuitori. Aici functiona o scoala mixta si o biserica, cea despre care discutam. Constructia ei a debutat in anul 1847 sub autoritatea marelui pitar Ion Popescu si trebuia sa dureze pana in 1848, insa din cauza celebrei Revolutii de la 1848 lucrarea este intarziata pana in anul 1850. Lucrarile sunt reluate in anul mentionat si este finalizata, iar biserica sfintita, in anul 1850.

Pisania, scrisă în slavonă, care se află deasupra uşii de la intrare stă mărturie a vechimii lăcaşului de cult, dar şi a celor care au contribuit la ridicarea sa: Marele Pitar Ion Popescu şi oamenii locului.

Lasă un comentariu