Biserica Catolică – Orașul Borsec

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Primăria Orașului Borsec

Biserica Catolică din Borsecul de Jos reprezintă unul dintre locașele de cult din orașul de renume, având hramul bisericii pe 11 februarie, iar ziua închinării veșnice sacramentale este în data de 24 septembrie.

Zona pe care se află biserica a fost cumpărată, imediat după revoluție (1898), de către Gábor Benedek Márton, parohul de la acea vreme, cu sprijinul financiar al credincioșilor din Borsec.

Biserica a fost construită în anul 2013, pe locul unei vechi capele. Proiectarea noii clădiri a fost pregătită gratuit de către inginerul de proiectare. Noua biserică a fost finalizată prin lucrarea persistentă a preotului paroh Bakos Balázs și a cantorului Balázs Tibor. Cu ajutorul puternic al Consiliului Bisericii, cu sprijinul Consiliului Județean, al celui Local din Borsec și al credincioșilor și a fabricii de îmbuteliere a apei minerale, noua biserică a fost construită într-un an și jumătate.

Din punct de vedere architectural, lăcașul are 22 m lungime, 15,5 m lățime și 6 m înălțime, cu o capacitate de 260 locuri. În turn există două clopote: un clopot de 15,5 kg și un clopot de 100 kg. Ferestrele cu rame de plumb (180×100 cm) au fost donate, ca de altfel şi candelabrul și uşa de la intrare.

Lasă un comentariu