Sursa: Călător prin România
La implinirea a 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Romania, Administratia locala din Radauti a dezvelit un ansamblu statuar dedicate cavalerilor Flondor. Ansamblul statuar este format din statuile unionistului Iancu Flondor, Constantin Flondor si Tudor Flondor.
TUDOR (cavaler de) FLONDOR (1862 – 1908), membru activ și de onoare al mai multor societăți culturale din Ducatul Bucovinei, compozitor, dirijor și instrumentist, deputat în Dieta Bucovinei și în Parlamentul de la Viena.
IANCU (cavaler de) FLONDOR (1865 – 1924), mare proprietar, doctor în drept al Universității din Viena, fondator al Partidului Național Român din Bucovina, deputat în Dieta Bucovinei, a avut un rol decisiv unirea Bucovinei cu Regatul României. Iancu Flondor a fost președinte al Consiliului Național Român (27 oct. 1918) și a prezidat Congresul General al Bucovinei (28 noiembrie 1918) care a hotărât unirea, a făcut parte din primul guvern al României Întregite ca Ministru de Stat pentru Bucovina. A fost membru de onoare al mai multor societăți culturale românești din Bucovina.
CONSTANTIN (cavaler de) FLONDOR (1889-1942), a fost jurist si diplomat, maresal al Curtii Regale. A participat la misiuni diplomatice la Sofia, Stockholm, Helsinki si Copenhaga. Odata cu instaurarea regimului Antonescu se pensioneaza si calatoreste cu afaceri prin tara. Constantin de Flondor a decedat neașteptat la Cernăuți în camera sa de la hotelul „Pajura neagră” în urma unui atac de cord la vârsta de doar 53 de ani și imormântat, din causa situației politice, în toată graba cu titlu provizoriu la Cimitirul Central din Cernăuți și nu in mauzoleul famliei la Rogojești.
In descriere, în loc de Constantin este prezentat de 2 ori Iancu…
Buna seara! Aveti dreptate, am modificat. Va multumim ca ati sesizat si ca ati ajutat acest demers.