Sediul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime – Fosta Gară Maritimă – Municipiul Constanța

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Călător prin România

Cladirea care adaposteste astazi Administratia Portuara Constanta a inceput sa fie construita pe 16 martie 1931 si a fost inaugurate peste doi ani, in 1933 si a fost proiectata de arhitectul Gheorghe Bratescu. La inaugurarea oficiala a participat regele Carol al II-lea. Initial aceasta cladire a avut rolul de gara maritima, insa dupa 1945 cladirea a adapostit mai multe institutii.

Gara maritima era legata prin anumite linii de care ferata, care exista si acum, insa nefunctionale, iar turistii sau calatorii erau adusi cu trenul din alte parti pana in fata cladirii. De asemenea, cladirea era foarte bine dotata; avea un restaurant, diferite compartimente si toate facilitatile de care un turist avea nevoie. Din 1934 până în preajma celui de-al Doilea Război Mondial, au existat numeroase linii maritime care făceau legătura între Constanța și diferite porturi ale lumii.

După anul 1945 Gara Maritimă a fost sediul diverselor instituții din port, printre care Poliția de Frontieră sau Administrația Căilor Navigabile. După 1990, clădirea a fost împărțită cu cei de la Poliția de Frontieră, iar astăzi aparține în întregime Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime.

Lasă un comentariu