Piața Sudului

Sursa: Istoricul Metrorex S.A.

Piața Sudului este o stație a metroului bucureștean, situată pe magistrala M2 ,,Albastră’’. Aceasta a fost construită după planurile arhitectului Alexandru Panaitescu și a fost deschisă în anul 1986, în același timp cu primul tronson al magistralei M2.

Stația de metrou Piața Sudului din București își datorează numele pieței situată în apropiere. Piața Sudului este una dintre cele mai mari și importante piețe din sudul orașului, fiind un important centru comercial și de transport pentru această zonă. Numele pieței provine de la faptul că aceasta se află situată în partea sudică a orașului, iar „Sudului” face referire la această direcție cardinală. Piața Sudului este un important punct de intersecție pentru mai multe artere rutiere și de transport în comun, iar stația de metrou cu același nume este una dintre cele mai importante legături dintre această zonă și centrul orașului.

Din punct de vedere arhitectural, stația are un tavan jos susținut de către coloane ridicate în centrul stației. Acestea sunt acoperite cu plăci de granit care se armonizeaza plăcut cu celelalte culori ale stației.  Aceasta a fost construită sub forma unei stații de tip ,,insulă’’, cu două peroane care se finalizează prin spațiul rulant al garniturilor de metrou.

Lasă un comentariu