Laminorului

Sursa: Istoricul Metrorex S.A.

Laminorului este o stație a metroului bucureștean, care se regăsește de-a lungul magistralei M4 ,,Verde’’. Stația a fost proiectată de arhitectul Ana-Gabriela Berceanu și a fost deschisă călătorilor începând cu anul 2017.

Denumirea din planurile oficiale ale stației trebuia să fie ,,Laromeț’’, nume dat după zona industrială în proximitatea căreia se află stația. Totuși, în urma unor dezbateri între locuitorii capitalei și Agenția pentru Strategii Guvernamentale, a fost luată decizia ca stația să aibă numele de ,,Laminorului’’. Denumirea actuală provine de la Bulevardul Laminorului, în proximitatea căruia se află stația de metrou.

Din punct de vedere arhitectural, stația are peron de tip ,,platformă-insulă’’, cu pardoseli realizate din granit de culoare gri, iar pereții sunt finisați cu tablă emailată vitrifiată. Există și panouri menite să aducă un plus de culoare în interiorul stației. Acestea sunt de culoare lime, verde și lila. Domină panourile able, iar iluminarea se face cu neoane fluorescente.

Lasă un comentariu