Dimitrie Leonida

Sursa: Istoricul Metrorex S.A.

Dimitrie Leonida este o stație a metroului bucureștean, care se situează pe magistrala M2 ,,Albastră’’. Aceasta a fost proiectată de către arhitectul Cătălin Stanciu și a fost deschisă în anul 1986 cu scopul de a transporta muncitorii care veneau și se duceau spre fabrica de mașinării IMGB (Întreprinderea Mașini Grele București).

Inițial, stația a purtat denumirea de I.M.G.B. deoarece se afla în proximitatea Întreprinderii de Mașini Grele București. Acest nume a rămas de la construcția stației și până în anul 2009, atunci când a fost luată decizia ca stația să poarte numele ,,Dimitrie Leonida’’, ca un omagiu adus unui inginer profesor universitar și om de știință român. Acesta a fost primul care a venit cu ideea unei rețele complexe de metrou pentru București în anul 1908.

Din punct de vedere arhitectural, stația este proiectată în același stil arhitectural ca și celelalte stații de pe aceeași linie. Tavanul este jos și este susținut de coloane care sunt montate în mijlocul stației, despărțind cele două sensuri de mers ale garniturilor. Peroanele sunt de tip peroane laterale, cu o gresie mozaicată pe jos, ușor de curățat.

Lasă un comentariu