Crângași

Sursa: Istoricul Metrorex S.A.

Crângași este o stație a metroului bucureștean, care face parte din magistrala M1 ,,Galben’’. Aceasta a fost proiectată de către arhitectul Georgeta Gabrea și a fost deschisă circulației în anul 1984. Stația a fost construită prin săpături acoperite (în engleză, top-down).

Numele stației provine de la cartierul în care se află stația. Crângași provine de la un crâng, deoarece această zonă era o pădure deasă, o prelungire a Codrilor Vlăsiei. Fluxul mare de locuitori a fost înregistrat odată cu includerea Crângașiului în limitele Bucureștiului, în anii 1920.

Din punct de vedere arhitectural, stația este prevăzută cu peron de tip ,,platformă-insulă’’. Pe mijlocul peronului se regăsesc coloane care sunt îmbrăcate în marmură. Foarte interesant de specificat este faptul că finisajul coloanelor și al pardoselii a fost realizat cu marmură albă de Rușchița și marmură maronie de Moneasa. Pereții sunt acoperiți de inserție de piatră care seamană izbitor de mult cu cărămida și prezintă inserții de travertin.

Lasă un comentariu