Costin Georgian

Sursa: Istoricul Metrorex S.A.

Costin Georgian este o stație a metroului bucureștean, care se află pe magistrala M1 ,,Galbenă’’. Stația de metrou a fost deschisă în anul 1981 cu numele ,,Muncii’’. Arhitecții acestei stații au fost Lia Dima și Alexandru Panaitescu.

Stația a fost denumită inițial ,,Muncii’’ deoarece se afla la intersecția cu bulevardul Muncii (actualul bulevard Basarabia’’). Denumirea stației a fost schimbată în anul 1992 în ,,Costin Georgian’’, ca un omagiu adus inginerului și directorului Metrorex Costin Georgian (1929-1992), care a decedat în noaptea dinaintea inaugurării stației de metrou ,,Basarab’’.

Din punct de vedere arhitectural, stația seamănă foarte bine cu stația de metrou ,,Republica’’. Peronul este de tipul platformă – insulă, oferind posibilitatea ca două garnituri să oprească simultan în stație. Peroanele sunt prevăzute cu coloane din piatră, care prezintă o simetrie perfectă. Diferența față de stația de metrou ,,Republica’’ este prin faptul că aceste coloane au o singură culoare, iar între acestea nu se mai regăsesc modele dreptunghiulare realizate din plăcuțe de piatră albă.

Un comentariu la „Costin Georgian”

Lasă un comentariu