Constantin Brâncoveanu

Sursa: Istoricul Metrorex S.A.

Constantin Brâncoveanu este o stație a metroului bucureștean, care se găsește pe magistrala M2 ,,Albastră’’. Aceasta a fost proiectată de către arhitectul Ion Podocea și a fost deschisă în anul 1988, cu doi ani după inaugurarea tronsonului pe care se află.

Stația de metrou Constantin Brâncoveanu din București este denumită astfel în onoarea lui Constantin Brâncoveanu, un important domnitor al Țării Românești, care a domnit între anii 1688 si 1714. Constantin Brâncoveanu este recunoscut pentru reformele administrative și culturale pe care le-a introdus în timpul domniei sale, precum și pentru sprijinul acordat artelor și literaturii. El este considerat unul dintre cei mai importanți domnitori ai Țării Românești din perioada modernă.

Din punct de vedere arhitectural, stația are peroane construite în tip ,,platformă-insulă’’, adică în mijlocul stației. Tavanul acesteia este susținut de mai multe coloane situate în mijlocul stației, acoperite de granit în ton deschis, care se încadrează perfect cu celelalte culori prezente. Pardoseala este compusă din marmură și gresie – marmura are o combinație de mai multe tonuri de maro, în timp ce gresia este albă și semnalizează zona de siguranță pentru călători.

Lasă un comentariu