Transfagarasan

Content
Gallery
Reviews

Pentru că foarte mulți oameni au trecut și încă mai trec prin acest loc pentru a străbate Munții Făgăraș, ne-am gândit să vorbim și noi despre Transfăgărășan.

Povestea lui este puțin cunoscută, dar a sosit timpul să se facă auzită. Transfăgărășanul a fost construit între anii 1970 – 1974, la inițiativa lui Nicolae Ceaușescu.

Deși la momentul respectiv România avea deja mai multe treceri ale Carpaților Meridionali moștenite dinainte de perioada comunistă sau făcute în primii ani ai regimului, invazia Cehoslovaciei din 1968 de către trupele sovietice și ușurința cu care puteau fi blocate sau atacate trecerile existente între Transilvania și Muntenia determină inițierea de urgență a proiectului „Transfăgărășanului” – un drum strategic care să lege garnizoanele Piteștiului și Sibiului.

Drumul s-a realizat cu eforturi materiale considerabile și cu prețul unor vieți de soldați și muncitori care au contribuit la construcția lui, bilanțul oficial fiind de 40 de morți.

Acum că v-am spus o mică parte a poveștii, ar fi bine să vă grăbiți pentru că la sfârșitul lunii octombrie drumul va fi închis și nu ați vrea să pierdeți peisajele minunate pe care le puteți vedea străbătând Transfăgărășanul.

Lasă un comentariu