• General
  • Itinerariu
  • Excursia include
  • Pareri
  • Intrebari

Sursa:

Măiestria artistului Eremia Grigorescu nu a constat atât în tehnica prin care a dat viață unei fețe omenești, cât mai ales în ochiul format pentru spectacol. Să șlefuiești chipul poetului nostru național nu a fost în sine o muncă grea pentru un artist, dar să aranjezi o sculptură în așa fel încât natura s-o însuflețească și să o recomande apoi drept una dintre cele mai spectaculoase din lume, este într-adevăr un lucru mare.

Sculptura dedicată lui Mihai Eminescu, a fost de-a lungul vremurilor recente, ca urmare a trendului în care există un top pentru absolut orice îți poți imagina, ba în top 20 cele mai frumoase de pe mapamond, ba chiar alții au pus-o la loc de seamă pe o incredibilă poziție secundă în frumusețile sculpturale din întreaga lume. Nimeni nu poate rămâne indiferent în fața ei, mai ales când în spatele ei se pogoară un apus. Este pur și simplu minunat spectacolul, este un show creat dintr-o viziune artistică și un aport substanțial adus de natură.

Statuia se află în Onești, un orășel din județul Bacău, care aparent nu are nicio legătură cu marele nostru poet. Deloc important acest aspect dacă ne gândim că Mihai Eminescu este al românilor de pretutindeni și pur și simplu la Onești s-a găsit un artist care să cinstească poetul altfel decât au făcut-o alții.

Platforma demilked.com a alcatuit un clasament al celor mai spectaculoase 20 de sculpturi din lume, iar pe locul 16 troneaya statuia cu chipul lui Mihai Eminescu din Onesti!

Share sau like daca ti-a placut articolul:

Nu sunt detalii.

Nu sunt detalii.

Share sau like daca ti-a placut articolul:

There are no reviews yet.

Fii primul care lasă un review la “Sculptura cu chipul lui Mihai Eminescu – Onești”

Nu sunt detalii