• General
  • Itinerariu
  • Excursia include
  • Pareri
  • Intrebari
Sursa: Alexandra Elena Stănescu

Undeva la vreo 11 km de Bucuresti, într-o localitate înțeleaptă și bătrână își doarme somnul adanc palatul de la Mogoșoaia. Rotirea timpului îl imbracă în arome și ținute de gală, de la trandafiri și tufe inverzite de gard viu, la pulberile de aur ale copacilor tomnatici și mai apoi la zăpezile albastre, pufoase și nesfârșite ale iernilor românești.

Palatul a fost construit până în 1702 de către Constantin Brâncoveanu în stil brâncovenesc, stil utilizat anterior și la un alt palat al voievodului, construit de acesta la Potlogi. Lucrarea a fost terminată în ziua de 20 septembrie 1702, conform pisaniei de pe latura de răsărit a palatului. Data începerii construcției nu este cunoscută, dar se știe că Brâncoveanu a început să cumpere pământ în zonă din 1681. După 1714, când Constantin Brâncoveanu a fost executat la Constantinopol împreună cu întreaga sa familie, toată averea familiei a fost confiscată de otomani iar palatul a fost transformat în han. Răscumpărat de domnitorul Ștefan Cantacuzino, el a revenit apoi marelui ban Constantin Brâncoveanu, nepotul domnitorului, și a rămas în posesia familiei până la începutul secolului al XIX-lea.

În prezent, Palatul Mogoșoaia adăpostește Muzeul de Artă Brâncovenească și este un important punct de atracție turistică. Palatul Mogoșoaia poate fi vizitat în orice perioadă a anului.Biletul costa 5 lei de persoana, iar dacă doriți să fotografiați sau să filmați taxa este de 15 lei, respectiv 20 de lei.

Share sau like daca ti-a placut articolul:

No details found.

No details found.

Share sau like daca ti-a placut articolul:

There are no reviews yet.

Be the first to review “Palatul Mogoșoaia – Mogoșoaia”

No Details Found