• General
  • Itinerariu
  • Excursia include
  • Pareri
  • Intrebari

Sursa: Muzeul recordurilor româneşti

Muzeul Recordurilor româneşti invita turiştii, curioşii şi pasionaţii la cele mai mari colectii de fiare de călcat, suporţi pentru fiare şi tirbuşoni, precum si alte colectii impresionante de filatelica romaneasca sau camere de filmat.

Colecţia suportilor pentru fiarele de calcat reprezinta un univers incredibil in sine si este fascinant faptul ca o parte atat de vasta a istoriei este in completarea altui univers: al fierului apasator. In anul 2016, acesta a fost catalogat ca fiind un record mondial din punct de vedere al numerelor ( la momentul actual, in muzeu existau 10.165, iar in prezent exista o colectie de 15,000), iar de atunci au fost adaugate si alte articole. Scopul principal al acestor suporti este acela de a preveni contactul dintre un obiect incins, cum ar fi fierul de calcat, si suprafata pe care acesta sta. Unele dintre aceste tipare ale suportilor au fost realizate in dimensiuni si forme specifice pentru a se potrivi cu un anumit fier de presat. De cele mai multe ori, producatorii si-au creat propriul suport care putea fi vandut doar cu un anumit tip de fier asortat, ca set.

Colectia fiarelor de calcat este cea mai mare din lume si, in 2016, a fost certificata international. Incepand din acel moment, numerele pieselor de colectie au crescut constant insumand astazi 35.000 de piese pe care vizitatorii le pot observa la muzeu. Muzeul reprezinta si un loc excelent unde se pot studia aceste piese, diferitele metode de utilizare sau despre modelele de pe aceste piese. Fierul si evolutia sa a urmarit evolutia omului, de-a lungul secolelor si a oferit o perspectiva si o mai buna intelegere a istoriei noastre.

Colectia de tirbuşoni este dovada ca oamenii chiar au incercat sa se distreze. Incepand din 2015 atunci cand a obtinut un titlu de recunoastere a numarului de obiecte, dimensiunea colectiei a crescut constant si a ajuns la 30.000 de tirbusoane. Sunt foarte multe aspecte care pot fi invatate dintr-o simpla vizita la muzeu. Vizitatorii pot sa afle ca scopul tirbusonului nu este doar acela de a deschide doar sticlele de vin, ci si sticlutele de parfum, de medicamente, cerneala si chiar de suc sau cele de bere. Nu doar ca oamenii au incercat sa deschida sticle, dar acestia au incercat sa le deschida din ce in ce mai repede (atunci cand istoria a permis), dar au incercat sa le deschida cu stil. Evolutia tirbusoanelor, de la aparitia lor si pana la cele mai noi modele pot sa fie observate in cadrul muzeului.

Colectia de camere de fotografiat vechi a aparut din dorinta de a arata lumii intregi progresul pe care oamenii l-au facut in incercarea de a imortaliza anumite momente in timp. Peste 5000 de astfel de aparate sunt prezente la Muzeul Recordurilor romanesti si ofera vizitatorilor sansa perfecta de a explora trecutul. Dorinta oamenilor de a transpune realitatea in imagini a fascinat intotdeauna, asa ca oamenii au incercat diferite metode de a reusi imortalizare. Artistii au inceput sa picteze tablouri, in timp ce inventatorii au incercat sa gaseasca metode mecanice pentru ca au vrut sa captureze imaginea rapid.

Istoria tarii noastre poate sa fie impartasita in foarte multe moduri: fie prin sculpturi, prin panze pictate, muzica, filme, carti, dar de aceasta data, muzeul a incercat sa arate ca istoria tarii noastre poate sa fie observata si prin intermediul unor mici bucati de hartie. Intr-o colectie noua care insumeaza 800 de rame, cu un total de 50.000 de elemente prezentate, vizitatorii pot vedea timbre, stampile, scrisori, de la aparitia ,,Capului de bour” si pana in prezent. Colectia include 2.200 de documente postale si scrisori din perioada 1389 si pana in primul Razboi Mondial, aproximativ 1.000 de vederi militare si scrisori care dateaza din 1877 (din perioada Razboiului de Independenta) si pana in 1957, un numar de 20.000 de timbre incepand cu ,,Capul de Bour” din 1858 si pana in prezent, o colectie de 15.000 de carti postale avand ca prim an al aparitiei 1873 si multe altele.

Muzeul mai are 30 de alte mici colectii care va asteapta sa le descoperiti. Este un muzeu unic in lume si merita toata atentia turistilor .

Share sau like daca ti-a placut articolul:

25-27 Parfumului, Bucharest 030841

Nu sunt detalii.

Share sau like daca ti-a placut articolul:

There are no reviews yet.

Fii primul care lasă un review la “Muzeul recordurilor româneşti – Strada Parfumului”

Nu sunt detalii