Sursa: Călător prin România, destepti.ro (foto)
Imobilul din centrul municipiului a fost inaugurat în jurul anilor 1910 şi a găzduit în acele vremuri Prefectura şi Primăria localităţii, apoi după anii ‘40 administraţia locală.
În anul 1969, Sfatul Popular Raional Rădăuţi s-a mutat în actualul sediu al primăriei, iar imobilul a capătat după o serie de modificări destinaţie de hotel, condiţii în care clădirea a trecut în anul 1988 în proprietatea Oficiului Judeţean de Turism Suceava, fostul OJT.
Hotelul avea 43 de camere, cu o capacitate de cazare de 110 locuri. În afara acestora o spălătorie şi călcătorie proprie şi mai multe magazii. În perioada 1974-1983 am avut o ocupare de 80-90% şi că în afara turiştilor români aveam aproape permanent grupuri din străinătate. Condiţiile de cazare erau foarte bune şi, un lucru deosebit pentru acele vremuri, existau apă caldă şi căldură în permanenţă. După Revoluţie hotelul a fost luat în locaţie de gestiune, iar după câţiva ani, în baza unei hotărâri judecătoreşti din 1997, noul proprietar al acestuia a devenit municipiul Rădăuţi, iar în calitate de administrator, Consiliul Local Rădăuţi.