• General
  • Itinerariu
  • Excursia include
  • Pareri
  • Intrebari

Sursa:

Conacul a fost folosit de catre Elias de-a lungul timpului, atunci cand venea in zona. Cladirea este modesta, construita in stil taranesc, cu o veranda inalta si temelie de piatra. Vederea spre valea Siretului este superba. De asemenea, conacul este inconjurat de vie si de livada de meri, ambele ale fundatiei, care dau dealului un farmec aparte.

Jacques Elias, un important om de afaceri și consilier al regelui Carol I este întemeietorul localității Sascut. Deoarece nu a fosta niciodată căsătorit și nu a avut copii iar cei doi frați ai săi erau decedați, Elias lasă prin testament întreaga sa avere (mii de hectare de teren, imobile situate în București și în alte capital europene importante, mine, fabrici și milioane de lei în acțiuni) Academiei Române.

Academia Română gestionează această avere (din care face parte și modestul conac de la Sascut) prin intermediul Fundației Familiei Menachem H. Elias.  Se spune că Mihail Sadoveanu obișnuia să vină deseori la acest conac unde avea chiar o cameră personală; se mai spune că în această cameră ar fi scris “Venea o moară pe Siret” și că există o declarație scrisă de Sadoveanu care atestă acest lucru.

În prezent conacul este înconjurat de o fermă viticolă și pomicolă administrata de aceeași fundație și poate fi vizitat prin bunăvoința angajaților fermei.

Nu sunt detalii.

Nu sunt detalii.

There are no reviews yet.

Fii primul care lasă un review la “Conacul Elias – Sascut”

Nu sunt detalii