• General
  • Itinerariu
  • Excursia include
  • Pareri
  • Intrebari

Sursa:

Primul muzeu de istorie si stiinte ale naturii din municipiul Bacau a fost deschis publicului pe 1 ianuarie 1959 sub numele Muzeul Regional Bacau. Prima expozitie permanenta a fost vernisata la 31 octombrie 1966 în cladirea de pe strada Karl Marx nr. 2 iar din 1969 a fost înfiintat Muzeul de Stiintele Naturii. Începând cu 7 iunie 1993 institutia poarta numele de Complexul Muzeal de Stiintele Naturii „Ion Borcea”. În perioada 1975-1976 iau fiinta Vivariul din Bacau si Observatorul Astronomic.

Observatorul Astronomic functioneaza din 1978 în fostul turn de apa al orasului Bacau. În data de 4 mai 1984 a fost inaugurata expozitia permanenta si sala de spectacole pentru planetariu.

Vivariul a fost deschis oficial odata cu vernisarea primei expozitii de pesti exotici organizata la Bacau în anul 1975. În anul 1981 a fost mutata în noul sediu din Piata Centrala unde se va amenaja o expozitie moderna de profil. Din anul 1992 se începe reamenajarea spatiului care formeaza complexul expozitional de azi alcatuit din 4 expozitii permanente ale Vivariului: expozitia de pesti indigeni si exotici, expozitia de pasari cântatoare si de ornament, expozitia de rase de porumbei si terarii pentru amfibieni si reptile.

Share sau like daca ti-a placut articolul:

Nu sunt detalii.

Nu sunt detalii.

Share sau like daca ti-a placut articolul:

There are no reviews yet.

Fii primul care lasă un review la “Complexul muzeal de ştiinte ale naturii ,,Ion Borcea” – Municipiul Bacău”

Nu sunt detalii