• General
  • Itinerariu
  • Excursia include
  • Pareri
  • Intrebari

Sursa:

Primul muzeu de istorie si stiinte ale naturii din municipiul Bacau a fost deschis publicului pe 1 ianuarie 1959 sub numele Muzeul Regional Bacau. Prima expozitie permanenta a fost vernisata la 31 octombrie 1966 în cladirea de pe strada Karl Marx nr. 2 iar din 1969 a fost înfiintat Muzeul de Stiintele Naturii. Începând cu 7 iunie 1993 institutia poarta numele de Complexul Muzeal de Stiintele Naturii „Ion Borcea”. În perioada 1975-1976 iau fiinta Vivariul din Bacau si Observatorul Astronomic.

Observatorul Astronomic functioneaza din 1978 în fostul turn de apa al orasului Bacau. În data de 4 mai 1984 a fost inaugurata expozitia permanenta si sala de spectacole pentru planetariu.

Vivariul a fost deschis oficial odata cu vernisarea primei expozitii de pesti exotici organizata la Bacau în anul 1975. În anul 1981 a fost mutata în noul sediu din Piata Centrala unde se va amenaja o expozitie moderna de profil. Din anul 1992 se începe reamenajarea spatiului care formeaza complexul expozitional de azi alcatuit din 4 expozitii permanente ale Vivariului: expozitia de pesti indigeni si exotici, expozitia de pasari cântatoare si de ornament, expozitia de rase de porumbei si terarii pentru amfibieni si reptile.

Nu sunt detalii.

Nu sunt detalii.

There are no reviews yet.

Fii primul care lasă un review la “Complexul muzeal de ştiinte ale naturii ,,Ion Borcea” – Municipiul Bacău”

Nu sunt detalii