• General
  • Itinerariu
  • Excursia include
  • Pareri
  • Intrebari

Sursa:

Şcoala Normală de Învăţători în localul căreia se află acum Colegiul Naţional Pedagogic “Ştefan cel Mare” Bacău, cu sediul în strada Spiru Haret, nr. 6 şi-a deschis cursurile la 19 noiembrie 1919, director fiind Haralambie Ionescu, fostul director al şcolii pregătitoare din Oneşti.

În fiecare toamna a anului, învăţământul pedagogic bacăuan sărbătoreşte aniversarea şcolii la 22 noimebrie, fiind declarată “Ziua Şcolii”. În anul 1986 liceul a fost nominalizat Şcoală asociată UNESCO, iar în 1990 a primit statutul de şcoală-pilot pentru cercetările iniţiate de Comisia Naţională de profil, stabilindu-se clase experimentale de învăţători-educatoare. În acest sens, liceul a găzduit în 1992 Consfătuirea colectivelor de cercetători din şcolile pilot şi şcolile Asociate UNESCO din România.

Colegiul Naţional Pedagogic “Ştefan cel Mare” Bacău a ocupat întotdeuna un loc special în reţeaua şcolară a judeţului fiind înainte de 1989 unicul liceu de profil pedagogic din judeţ, fiind mult timp perceput ca singurul liceu de orientare umanistă. Şcoala Normală din strada Spiru Haret nr. 6, în localul căreia funcţionează Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare” şi-a deschis cursurile la 22 noiembrie 1919, zi în care se sărbătoreşte „Ziua Şcolii”.
Clădirea cunoscută sub denumirea de corpul A s-a inaugurat în 1928, ulterior construindu-se aripa de nord a clădirii unde acum se află sălile de sport, cantina şi anexele. In 1956 cele două şcoli pedagogice de băieţi (din Strada Spiru Haret) şi fete (din Calea Mărăşeşti) se unifică şi funcţionează în clădirea din Calea Mărăşeşti 157. În 1963 această clădire este cedată Institutului Pedagogic şi mai apoi Universităţii din Bacău, liceul mutându-se în Strada Spiru Haret nr. 6. În anul 2004 se schimba titulatura în Colegiul Naţional Pedagogic “Ştefan cel Mare” Bacău. Pe parcursul existenţei sale această instituţie şcolară a pregătit peste 11000 de cadre didactice fiind şi centru de pregătire şi formare pentru învăţători şi educatoare.

 

Share sau like daca ti-a placut articolul:

Nu sunt detalii.

Nu sunt detalii.

Share sau like daca ti-a placut articolul:

There are no reviews yet.

Fii primul care lasă un review la “Colegiul Naţional Pedagogic Ştefan cel Mare – Municipiul Bacău”

Nu sunt detalii