• General
  • Itinerariu
  • Excursia include
  • Pareri
  • Intrebari

Sursa: Centrul naţional de informare turistică Slobozia

Cimitirul eroilor din Slobozia este un loc de amintire al eroilor care au luptat pe meleagurile romanesti. Aceasta este amplasat pe o strada cu nume predestinat, strada Eternitatii, la numarul 2. La data de 22 iunie 1927, in prezenta lui Henri Philippe Petain, maresal francez, au avut loc o serie de festivitati de punere a pietrei de temelie a acestui cimitir. Finantarea a fost realizata de catre Societatea ,,Cultul Eroilor’’, iar lucrarile s-au terminat in anul 1932, atunci cand a fost inaugurat.

In interiorul acestui cimitir sunt inhumati atat ofiteri ai armatei noastre care au murit in Primul Razboi Mondial, dar si combatant de nationalitate algeriana, australiana, franceza, engleza, Indiana, turca si germana. Ulterior, dat fiind faptul ca a existat si un Al Doilea Razboi Mondial, in fata acestui edificiu a fost adaugata o zona in care au fost depusi eroii acelei conflagratii, precum si 7 eroi ai Revolutiei romane din decembrie 1989. Tot in vechiul cimitir este inhumat, intr-un sector separat, George Sculi, locotenent medic si fost director al spitalului din Slobozia care a fost omorat in razboi, pe 18 martie 1917.

Pe o placuta bilingva de la intrarea in cimitir aflam ca aici sunt ingropati si isi dorm somnul de veci 214 algerieni, 10 englezi, 1 francez, 18 germani, 142 de indieni, 77 romani, 1493 turci si 40 de Soldati necunoscuti.

 

Share sau like daca ti-a placut articolul:

Nu sunt detalii.

Nu sunt detalii.

Share sau like daca ti-a placut articolul:

There are no reviews yet.

Fii primul care lasă un review la “Cimitirul eroilor – Municipiul Slobozia”

Nu sunt detalii