• General
  • Itinerariu
  • Excursia include
  • Pareri
  • Intrebari

Sursa:

Piatra de temelie a fost pusă în 1991 de către PS Episcop Ioachim Vasluianul.

Construcția, cu o suprafață la sol de 1,706 m², are o lungime totală de 70 m, o lățime de 38 m și o înălțime maximă de 70 m (63 m la baza crucii de pe turla principală, crucea principală având 7 m înălțime).

Fundația începe de la 10 metri sub pământ, cu un subsol ce cuprinde două niveluri. Cel mai de jos nivel găzduiește o sală de expoziție, un depozit de carte, și un adăpost de apărare locală antiaeriană. Următorul nivel este un paraclis, după care, la cota 0 începe catedrala propriu-zisă, cu ziduri de beton care ating în anumite tronsoane o grosime de un metru. Cupola din naos are o deschidere de 24 de metri.

Cele 18 clopote cu care este dotată catedrala, cu o greutate între 30 de kilograme și 4,5 tone, au fost fabricate la Innsbruck. Dintre acestea, 13 sunt concepute cu o formă specială. Ele sunt sincronizate de computere, putând astfel să redea circa 1000 de melodii diferite, specifice anumitor momente din timpul anului bisericesc. Celelalte 5 sunt clopote clasice.

Crucea principală, cea mai mare din țară, are 7 metri înălțime, o deschidere a brațelor laterale de 4,20 metri, și o greutate de aproape 2 tone. Celelalte trei cruci, montate pe turlele care adăpostesc clopotele catedralei, au câte 4 metri înălțime și deschiderea brațelor de 2,46 metri

 

Share sau like daca ti-a placut articolul:

Nu sunt detalii.

Nu sunt detalii.

Share sau like daca ti-a placut articolul:

There are no reviews yet.

Fii primul care lasă un review la “Catedrala ortodoxă Înălţarea Domnului – Municipiul Bacău”

Nu sunt detalii