• General
  • Itinerariu
  • Excursia include
  • Pareri
  • Intrebari

În România există numeroase castele despre care am putea spune multe povești, dar astăzi ne-am gândit să vă arătăm Castelul Karolyi, recent reconsolidat.

Károlyi Láncz László a construit în Carei în anul 1482 o casă din piatră, urmând ca mai apoi, din anul 1592, să fie înconjurată de un șanț cu apă de bastioane pentru apărarea împotriva turcilor. Nobilimea de la acea vreme era împotriva finalizării acestui castel, însă regele Matei Corvin a intervenit pentru aplanarea situației iscate.

Imediat după trecerea pericolului, în anul 1792, castelul Karolyi este reconstruit după planurile lui Joseph Bitthauser fiind gata un an mai târziu. Până în prezent, Castelul Karolyi a trecut prin nenumărate transformări, în diferite stiluri, pentru a ajunge ce este astăzi.

Legenda castelului este strâns legată de „Pivniţa lui Rákóczi” construită de curuți. Se spune că tunelul castelului lega Carei de cetatea Aradului, iar când ajungeai la pivniță exista o ușă cu 99 de lacăte.

După ce era deschisă ușa, se ajunge într-o sală mare cu multe ramificații. Așa se face că acești curuți, îi luau prin surprindere pe adversari. Pentru a le afla secretul, austriecii au trimis cel mai chipeș ofițer pentru a o face pe fata conducătorului să se îndrăgostească de acesta. Chiar așa s-a întâmplat, iar fata i-a spus secretul. Având remușcări fata i-a recunoscut tatălui, dar era deja prea târziu…

Pentru a afla cum se termină legenda, vă invităm la Castelul Karolyi!

Mai sunt și alte legende despre acest lac, dar vă invităm să le descoperiți făcând o mică vizită în weekendul care urmează!

Share sau like daca ti-a placut articolul:

Nu sunt detalii.

Nu sunt detalii.

Share sau like daca ti-a placut articolul:

There are no reviews yet.

Fii primul care lasă un review la “Castelul Karolyi – Carei”

Nu sunt detalii