Cascada Vălul Miresei – Margău

Content
Gallery
Reviews

Sursa: I like Cluj si Dumitru Raul

Cascada Valul Miresei mai este cunoscusta si sub denumirea de Cascada Rachitele. Superbul obiectiv turistic se afla situat pe Valea Stanciului, in aria localitatii Rachitele din comuna Margau, in judetul Cluj. Cascada se afla la o distanta de 6 km de Rachitele. Pana la cascada exista un drum de acces destul de bun. La obiectiv se poate ajunge foarte usor atat vara cat si pe toata perioada iernii. In perioada anotimpului rece masina trebuie echipata cu lanturi, pentru a putea ajunge la obiectiv.

Cascada valul Miresei este una dintre cele mai frumoase cascade din tara noastra. Aceasta cascada este una extrem de spectaculoasa si din pricina faptului ca apa are o cadere de aproximativ 30 m.  si se afla la o inaltime de aproximativ 1000 m. In jurul cascadei se afla un masiv perete stancos. Pe perioada iernii acesta ingheata si astfel, devine un loc ideal pentru cei care doresc sa practice escalada.

Legenda acestei cascade este una extrem de simpla si foarte apreciata. Se spune ca in urma cu multi ani o mireasa a cazut de pe stanci in locul unde este cascada, iar voalul i-ar fi ramas agatat in acele stanci. Apoi nuntasii s-au oprit la locul tragediei si au inceput sa planga si asa s-a format Cascada Rachitele In scenariile mult mai realiste, obiectivul poarta acest nume pentru ca seamana izbitor de mult cu un voal de mireasa.

 

 

Lasă un comentariu