• General
  • Itinerariu
  • Excursia include
  • Pareri
  • Intrebari

Sursa:

Biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena” este singura ctitorie boiereasca din orasul Bacau. A fost zidita intre anii premergatori revolutiei pasoptiste, respective intre 1842 -1845. Fondatorii acestei biserici sint boierii Enachi Krupenski si Anton Birzu.
In urma executarii unor lucrari de pictura in anul 1923, dupa desenele executate de George Sterian, care au servit mai apoi la pictura manastirii Curtea de  Arges, biserica „Sfintii Imparati” a devenit cea mai frumoasa biserica din Bacau.  In casele din curtea bisericii a fost multa vreme o scoala, infiintata in 1846, in care se pregateau candidatii pentru primirea in Seminarul Socola.

In urma cutremurelor din 1986 si 1990, biserica a fost grav afectata. Ca in cazul altor lacasuri de rugaciuni de importanta, suma alocata de la bugetul de Stat pentru restaurare a fost mica. „In 1997, Ministerul Cultelor a alocat 10 milioane de lei pentru restaurari. Ne-am apucat de lucrarile de consolidare, dar marea parte din bani a venit din donatia credinciosilor”, sustine parohul Ioan Chiribau.

Share sau like daca ti-a placut articolul:

Nu sunt detalii.

Nu sunt detalii.

Share sau like daca ti-a placut articolul:

There are no reviews yet.

Fii primul care lasă un review la “Biserica Sfinţii Împăraţi – Municipiul Bacău”

Nu sunt detalii