• General
  • Itinerariu
  • Excursia include
  • Pareri
  • Intrebari

Biserica „Sfântul Nicolae“ a fost construită în anul 1812 de protopopul Dobre şi soţia sa Ioana, cu fiii Barbu şi Maria. După pomelnicul de la proscomidiar, pictura din 1813 aparţine lui Ioan Vătafu, Badea Marica şi diaconului Anghel. În 1865 a fost acoperită cu şindrilă, probabil de preotul Mihai, cel care a ajutat la reparaţia bisericii „Adormirea Maicii Domnului“ din Drăgăşani, „cu trei poli, adecă lei vechi 162“.

Avariată, a fost închisă cultului la începutul secolului al XX-leaşi reparată în 1910, când i s-a înlocuit pardoseala cu scândură. În urma stricăciunilor din 1977, construcţia a fost consolidată în 1983. Între anii 2007-2008 a avut loc o intervenţie de restaurare, care a dus la dispariţia zugrăvelilor din exterior, rămânând picturi numai în pridvor, dar şi acestea într-o stare avansată de degradare.

Construcția este din cărămidă, în plan de corabie, cu pridvor deschis, susţinut pe stâlpi rotunzi de cărămidă. Deasupra ei se ridică două turle de zid pe baze pătrate, cu tamburul poligonal şi acoperiş sub formă de coif. Ctitoria a fost pictată în frescă, de bună calitate artistică, cu faţadele împodobite în întregime cu diverse scene şi persoane.

Share sau like daca ti-a placut articolul:

Nu sunt detalii.

Nu sunt detalii.

Share sau like daca ti-a placut articolul:

There are no reviews yet.

Fii primul care lasă un review la “Biserica ,,Sfântul Nicolae” – Padina”

Nu sunt detalii